Zomer op Groot Nieuws Radio

Zomerradio Zomerradio - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Een Geweldige Toekomst
Luister

Doe mee met de Bijbelquiz!

Tijdens Zomerradio kun je weer je bijbelkennis ophalen in de Groot Nieuws Radio Bijbelquiz! Elke werkdag stellen we een nieuwe vraag. Geef jij het goede antwoord door, dan maak je kans op een een Bijbelstudiepakket t.w.v € 70, aangeboden door het Evangelisch College. Dit studiepakket bestaat uit een Bijbel (in de Nieuwe Bijbelvertaling), het boek 'Haal meer uit de Bijbel' en de cursusmap 'Rondreis door de Bijbel'. Zo kun je zelf aan de slag om de Bijbel nog beter te leren kennen.

Alle deelnemers aan de Bijbelquiz maken ook kans op een jaar lang gratis deelname aan de ETS-Bijbelcursus (t.w.v. € 295) op één van de 55 cursuslocaties van het Evangelisch College. Ook het studiemateriaal krijg je er gratis bij. De ETS-Bijbelcursus begeleidt jou - en je medecursisten uit verschillende kerken - door alle Bijbelboeken heen. Je leert de Bijbelse boodschap zelf te ontdekken, te begrijpen en toe te passen.

Benieuwd naar de goede antwoorden? Elke dag publiceren we het goede antwoord van de vraag van de vorige dag.


De vraag van vrijdag 18 augustus

Veel teksten uit de Bijbel gaan over politiek. De wereld wordt bestuurd door machthebbers. De ene macht is vriendelijker dan de andere, maar over het algemeen komen machthebbers er niet goed vanaf in de Bijbel. God wil dat machthebbers naar Hem luisteren en doen wat goed is. Maar hoe ga je om met slechte machthebbers? In het Nieuwe Testament staan daar een aantal dingen over geschreven.

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.