De Nieuwe Morgen

Elke werkdag 07:00 De Nieuwe Morgen - Hanno Janse

Nu speelt

Russ Taff Farther On
Luister

De Nieuwe Morgen

De Nieuwe Morgen

Voor een perfecte start van de nieuwe dag. Met nieuws uit kerk en samenleving, een inspirerende overdenking en natuurlijk muziek. Hanno Janse begeleidt je bij het wakker worden.

Elke werkdag, 07:00 - 09:00

Nieuws uit De Nieuwe Morgen

Stijging aantal zelfmoorden in Nederland

depressievrijdag 01 juli 2016 08:30 Het aantal zelfdodingen was vorig jaar nog nooit zo hoog in Nederland, maakte het CBS bekend. In 2015 maakten bijna 1900 mensen een einde aan hun leven. Onder twintigers en dertigers is zelfmoord zelfs doodsoorzaak nummer één. Annelies van Pelt, psycholoog bij De Hoop ggz, noemt het een verschrikkelijk bericht. "Het aantal leek iets af te nemen, maar we zien nu opnieuw een stijging." Lees verder

Eerder in De Nieuwe Morgen

Reageren op De Nieuwe Morgen?

Hanno Janse

Overdenkingen

Op werkdagen hoor je rond 07:50 en 08:50 een overdenking. Gemist? Luister terug op Groot Nieuws Gemist.

Maandag: Marcel Koning. Dirigent van Forever Worship en initiatiefnemer van het project Woorden van Waarde.

Dinsdag: Agnes Huizenga. Agnes is coach en contextueel therapeut bij Intersession. Daarnaast is ze ook spreker en nauw betrokken bij New Wine.

Woensdag: David de Vos. David is evangelist, spreker en oprichter van Go and Tell, een organisatie die het evangelie verspreidt over de wereld. David is vanaf woensdag 23 september te horen in De Nieuwe Morgen.

Donderdag: Mirjam Kollenstaart, predikante in de Gereformeerde Kerk Ottoland. Twittert veel onder de naam @dsMirjam.

Vrijdag: Rob Favier, zanger en theoloog. Altijd een humoristische noot, maar dat gaat niet ten koste van het evangelie. Foto: GJvdTuuk/EO

International Justice Mission

In het nieuwe radioseizoen belt Hanno elke vrijdagochtend met Henk Jan Kamsteeg van International Justice Mission (IJM). Henk Jan praat ons bij over actuele zaken rondom de strijd tegen geweld tegen de armsten.