Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Zomerradio - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Elisa Krijgsman 720 God Maakt Vrij
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens (non-stop) - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Elisa Krijgsman 720 God Maakt Vrij
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens (non-stop) - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Elisa Krijgsman 720 God Maakt Vrij
Luister

Hoe kan ik luisteren naar Groot Nieuws Radio?

Op deze pagina vind je alle manieren hoe je naar Groot Nieuws Radio kunt luisteren.

 1. 1008 AM (ether)
 2. DAB+ (ether)
 3. Analoge kabel (kabel)
 4. Interactieve televisie (kabel)
 5. Computer (internet)
 6. Telefoon & tablet (internet)
 7. Andere apparaten (internet)

Als je na het doorlopen van deze stappen nog steeds problemen ervaart met de ontvangst van Groot Nieuws Radio, kun je dit contactformulier invullen.

1008 AM (ether)

Je kan thuis en onderweg luisteren naar Groot Nieuws Radio via de middengolf. Selecteer AM of MW op je radio. Navigeer naar de frequentie 1008. Je luistert nu naar Groot Nieuws Radio!

3 tips om de ontvangst te verbeteren:

 • Draai de AM-antenne op het toestel, of draai het toestel zelf. Je kan ook de radio in de buurt van een raam plaatsen. Vermijd plekken waar andere elektronische apparatuur staat.
 • Sluit een buitenantenne voor de middengolf aan, als hiervoor een aansluiting aanwezig is. Je kan ook een lange metalen draad aansluiten op de antenne-aansluiting. Een elektronicazaak in de buurt kan je verder helpen.
 • Draagbare radio's of wereldontvangers kunnen het makkelijkst de middengolf ontvangen. Deze zijn verkrijgbaar in elektronicazaken en winkels met huishoudelijke artikelen.

Je kunt nog tot zeker augustus 2017 luisteren naar Groot Nieuws Radio via de middengolf.


DAB+ (ether)

In grote delen van Nederland kun je via DAB+ naar Groot Nieuws Radio luisteren. Het voordeel van DAB+ is dat je het signaal uit de lucht kunt halen (geen internet nodig) en dat de kwaliteit van het geluid goed is.

We hebben dekking in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Ook in de kop van Noord-Holland kun je naar Groot Nieuws Radio luisteren via DAB+. De dekking richt zich voornamelijk op gebruik buitenshuis en in de auto. Lees meer over DAB+


Analoge kabel (kabel)

In bepaalde gemeenten is Groot Nieuws Radio ook te ontvangen op de analoge kabel via Ziggo op de frequentie 98.6. Bekijk het zenderoverzicht van Ziggo of dat ook het geval in jouw gemeente is.


Interactieve televisie (kabel)

Heb je interactieve tv van KPN, XS4ALL, Telfort, Solcon of DELTA? Dan kun je ook via je televisie luisteren naar Groot Nieuws Radio. Helaas zijn we nog niet te horen via andere providers.

 • KPN: kanaal 829
 • XS4ALL: kanaal 829
 • Telfort: kanaal 829 of kanaal 1039
 • Solcon: kanaal 1036
 • DELTA: kanaal 937

Computer (internet)

Groot Nieuws Radio kun je eenvoudig beluisteren op je computer of laptop. Surf naar grootnieuwsradio.nl en klik op de oranje luisterknop bovenaan de pagina.

Dit zijn de verschillende streams die we aanbieden:

De lage kwaliteit-stream is speciaal voor luisteraars met 3G- of 4G-verbindingen. Deze verbruikt minder data dan de andere stream.

Hieronder vind je een indicatie hoe lang je naar deze streams kunt luisteren met je databundel (in uu:mm).

1 GB 2 GB 4 GB 8 GB 16 GB
192kbps 11:51 23:42 47:24 94:49 189:38
64 kbps 35:33 71:07 142:13 284:27 568:53

Telefoon & tablet (internet)

Ook op je mobiele telefoon en tablet kun je luisteren naar Groot Nieuws Radio. Surf naar www.grootnieuwsradio.nl en klik op de luisterknop. Met je iPhone en iPad kun je meteen luisteren. Een smartphone met Android heeft nog een aanvullende app nodig: VLC Player. Die kun je gratis downloaden uit de Google Play Store.

Ook is het mogelijk om Groot Nieuws Radio te luisteren via de app TuneIn Radio. Deze gratis applicatie is beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone, Blackberry en Amazon Kindle.


Andere apparaten (internet)

Met de app TuneIn Radio kun je ook op internetradio's, audiosystemen en bepaalde televisies naar Groot Nieuws Radio luisteren. Selecteer hieronder het type apparaat en download de app:


Vragen over ontvangst

Heb je vragen over het ontvangen van Groot Nieuws Radio? Of ervaar je problemen met de ontvangst? Vul dan onderstaand formulier in.

Let op! Beschrijf nauwkeurig je probleem, vermeld de (eventuele) meldingen die je krijgt en met welk apparaat je luistert. Alleen dan kan je vraag in behandeling worden genomen.

Op alle communicatie met Groot Nieuws Radio zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.