Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Jongeren ChristenUnie helpen Navigators

jarin van der zandedinsdag 11 april 2017 14:36

PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie doneert geld aan studentenvereniging Navigators in Den Haag. Die vereniging krijgt geen subsidie meer van de Haagse Hogeschool, omdat een van doelstellingen van Navigators is om te evangeliseren. Discriminatie, vindt Jarin van der Zande, voorzitter van Perspectief.

En dat is reden om de Navigators te hulp te schieten: "Wij voelen ons verwant met deze christelijke studentenvereniging. Als bestuur van PerspectieF hebben we elkaar aangekeken en gezegd: we kunnen maar één ding doen. Als een symbolische handreiking doneren we onze bestuursbeurs. " aldus Van der Zande dinsdagmiddag in Sandwich.

In totaal gaat het om een eenmalige donatie van 1700 euro. "We doen dit omdat we het echt bizar vinden. De Haagse Hogeschool heeft besloten de bestuursbeurs voor Navigators af te schaffen en Minister Bussemaker van Onderwijs heeft laten weten dat ze dit goed vindt. Ze maakt dus een uitzondering voor deze christelijke studentenverenging. Dat is pure discriminatie."

In een schriftelijke reactie wijst de Haagse Hogeschool de suggestie dat de school zou discrimineren met klem af. Volgens de school staat de statutaire doelstelling van evangelisatie bij Navigators op gespannen voet met de brede emancipatiedoelstelling van de hogeschool. 

Het gesprek met Jarin van der Zande, voorzitter van PerspectieF is hier terug te luisteren:

Beeld: twitter

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari