Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

03:04 - 03:04 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Needtobreathe Hard Love (ft. Serena Ryder)
Luister

"200 christenen Vietnam vast om geloof"

Vietnamwoensdag 26 april 2017 08:30

In Vietnam zitten naar schatting tweehonderd christenen vast vanwege hun geloof. Ook worden kerken aangevallen, christenen in elkaar geslagen en worden voorgangers vastgezet. Dat zegt Richard Groenenboom, journalist en woordvoerder van de SDOK, woensdag op Groot Nieuws Radio. Afgelopen week was hij in Vietnam om een aantal films te maken.

In de bergdorpen zijn de laatste jaren veel mensen tot geloof gekomen, aldus Groenenboom. "Dat zint de overheid niet, die werkt de mensen tegen." Ook ziet Groenenboom dat de overheid mensen stimuleert om gelovige familieleden tegen te werken.

Groenenboom was in Vietnam om een aantal films te maken om zo de christenvervolging in het Aziatische land in beeld te brengen. Vooral in het voortraject was het lastig om mensen te zoeken die hun verhaal willen vertellen. Uiteindelijk kon Groenenboom drie verhalen maken, waarmee de moeilijke situatie van christenen in Vietnam uitgelegd kan worden.

Er is weinig aandacht voor vervolging van christenen in Vietnam. Met deze reis wil Groenenboom Nederlandse christenen bewust maken van de situatie en dat ze gaan bidden voor hen. Vietnam staat op nummer 17 in de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: FreeImages.com

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari