Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

"Weinig onderwijs in traditionele kerk over de Heilige Geest"

hansmaat_sqmaandag 22 mei 2017 11:55

Op weg naar Pinksteren gaat het komende weken veel over de Heilige Geest. De één is er vol van, de ander wat minder. Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband, praat vaak over het werk van de Geest. "Dat beeld roep je misschien wel op als je een bepaalde eenzijdigheid in de kerk of theologie probeert te corrigeren. Ik hang soms aan de andere kant van de boot om dat recht te trekken."

Want Hans Maat komt veel christenen tegen in traditionele kerken waar over het algmeen weinig onderwijs over het werk van de Geest wordt gegeven, zo vertelt hij maandag in Bij Jorieke. "Daar heeft vanuit de traditie de Geest vooral de functie om ons te verdiepen in het woord. Maar de Heilige Geest is ook die vriendelijke helper die je helpt in moeilijke dingen, Hij is heel dicht bij je en Hij vervangt de Here Jezus die bij zijn Vader woont."

Het gesprek met Hans Maat kun je hier terugluisteren.

Hans Maat: "Ik denk dat de Heilige Geest erop uit is om je te helpen om vooral anderen te dienen. De Geest spreekt in ons binnenste en vertelt wat we mogen doen. Hij kan je gaan helpen in de werken die God voor jou heeft voorbereid. En dat is voor ons allemaal uniek. Voor jou is dat anders dan voor mij. Dat wil ik christenen leren: dat we zoveel kunnen betekenen voor de mensen om ons heen. De Geest is liefde in actie!"

Toen Hans zich meer op het werk van de Heilige Geest ging richten, ging er voor hen een soort sluier vanaf. Mensen werden meer geraakt door preken heen en vroegen om gebed. "Ik heb heel lang gewerkt met mijn eingen kracht, mogelijkheden en talenten. Nu ben ik met het koninkrijk van God bezig, daarvoor was ik denk ik vooral bezig mijzelf te vestigen."

Op Hemelvaartsdag houdt het Evangelisch Werkverband, de organisatie waar Hans Maat voor werkt, het Vernieuwingsfestival in Veenendaal. Het thema is dit jaar 'Open Hemel'. Sprekers zijn onder andere Jan Pool, Jelle de Kok en Hans Maat.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari