Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Tim Hendriks leeft 24 uur als vluchteling

timopdevluchtmaandag 22 mei 2017 09:30

Leven als vluchteling, met minimale middelen, afhankelijk van hulp en onzeker van wat er gaat gebeuren. Voor 65 miljoen vluchtelingen in Irak, Afghanistan en Zuid-Soedan is dat elke dag weer de harde realiteit. Op 16 en 17 juni gaat Blessings-presentator Tim Hendriks ervaren hoe dat is, tijdens het evenement 'Op de Vlucht' van hulporganisatie ZOA.

Hiermee haalt hij geld op voor echte vluchtelingen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Maandagochtend werd Tim tijdens Blessings overvallen door twee gemaskerde mannen. Tim werd geboeid en kreeg een zak over zijn hoofd. De actie was gelukkig niet serieus, maar had alles te maken met het evenement 'Op de Vlucht'. Bekijk hier de beelden:

'Op de Vlucht' duurt 24 uur, van vrijdag 16 juni 16:00 tot zaterdag 17 juni 16:00. Deelnemers worden 24 uur lang behandeld als een vluchteling, met alle gevolgen van dien. Dat er geen nadere mededelingen worden gedaan over de precieze locatie en activiteiten, is een bewuste keuze. Deelnemers ervaren op die manier een stuk onzekerheid. Andere elementen zijn bijvoorbeeld confrontaties met autoriteiten, het zoeken naar een slaapplaats, en het afwachten of er werk en eten zal zijn. 

Deelnemers laten zich sponsoren om gevluchte gezinnen te helpen. ZOA helpt bijvoorbeeld gezinnen uit Irak door hen onderdak, matrassen, dekens en voedsel aan te bieden. De opbrengst gaat volledig naar vluchtelingen toe.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > mei