Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Wanneer had jij lev nodig in je leven?

godsgeestgeeftlevzaterdag 03 juni 2017 09:00

Gods Geest geeft LEV, dat is dit jaar het thema van Pinksterconferentie Opwekking. 'Leven met lev' betekent dat je moedig leeft, dat je authentiek bent en dat je het werk van Gods Geest in je hart weet om te zetten in de praktijk van je dagelijks leven. Verslaggever Thijs Noorlandt ging op zoek naar de verhalen van bezoekers. Wanneer hadden zij lev nodig?

De stoer getatoeëerde Glenn is verslaafd geweest aan drank en drugs en is daar meerdere keren voor opgenomen geweest. "Een jongen uit die kliniek zei: als u echt bestaat, geef dan een teken. Toen zag hij een hart in de lucht. Sindsdien ben ik altijd op zoek naar een hart in de lucht", vertelt Glenn.

"Ik voel me bevrijd dankzij Jezus. Ik ben meerdere keren naar klinieken geweest, steeds voelde ik weer de drang naar drugs. Sinds ik Jezus ken en gestopt ben met drank en drugs, dat doe ik met Jezus, ervaar ik geen drang meer naar drugs. Dat is zo bijzonder!"

Enige christen

Rebecca studeert in Amsterdam waar ze ervaart dat ze de enige christen is. "Dat je er voor uit moet durven komen dat je christen bent en de rest niet, dat is soms wel lastig. Daar moet je lev voor hebben."

De reportage kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > juni