Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

EO-presentator Tijs van den Brink viert de Ramadan mee

tijsenderamadanmaandag 26 juni 2017 08:30

De driedelige serie 'Tijs en de ramadan' gaat maandag van start op NPO2. Daarin beleeft EO-presentator Tijs van den Brink de ramadan bij een Marokkaanse familie in Amsterdam. Twee dagen en nachten deed hij mee. Levensveranderend is het voor hem niet geweest, wel is zijn beeld van moslims verdiept en genuanceerder geworden, zo vertelt hij op Groot Nieuws Radio.

"In de verkiezingscampagne was er ontzettend veel te doen over de islamitische gemeenschap in Nederland. Er is veel onbekendheid: wat geloven ze precies, wie zijn ze precies en hoe kijken ze naar de samenleving", zo vertelt Tijs van den Brink in De Nieuwe Morgen. "En dat geldt ook wel voor mij persoonlijk. Ik heb wel moslims geïnterviewd, maar in mijn nabije omgeving ken ik ze nauwelijks. Dus dachten we: is het niet mooi om die gemeenschap in te duiken. De ramadan was een mooie aanleiding en een mooie vorm om dat in te gieten."

Het gezin waar Tijs te gast was, is "echt gelovig". Zo bidden ze vijf keer per dag, houden ze zich aan de ramadan en zongen liederen. Tijs: "Tegelijertijd waren ze erg Nederlands, ze waren voor gelijkheid van man en vrouw, maar ook voor de gelijkheid islam, christendom en jodendom. Dus dat vond ik mooi om te ontdekken dat zulke moslims er ook zijn, die zie je niet zo vaak in beeld." Daarnaast heeft Tijs ook moslims gesproken, waarbij dat anders ligt.

'Tijs en de ramadan' is op maandag 26 juni, 3 juli en 10 juli te zien rond 21:30 uur op NPO2.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via