Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Hoe is het nu in de hoorn van Afrika?

Campagnebeeld-1-900x550dinsdag 08 augustus 2017 09:37

Vijf maanden geleden was het bijna elke dag in het nieuws: de hongersnood in de Hoorn van Afrika en Jemen. Zowel de gezamelijke hulporganisaties als het christelijk noodhulpcluster bereidden noodhulp aan de getroffen gebieden voor. Eind maart volgde er een actiedag bij verschillende media en ook bij Groot Nieuws Radio waarbij ruim 2 miljoen euro werd opgehaald. Wat is er met dat geld gebeurd en hoe is het nu in de Hoorn van Afrika en Jemen?

Dinsdagochtend sprak Nando Kok tijdens Zomerradio met Caspar Waalewijn van hulporganisatie Tear, een van de deelnemers aan het christelijk noodhulpcluster. Hij vertelde dat er door de acties in maart veel extra steun is gegeven: "We konden voortborduren op de relaties die we met onze lokale partnerorganisaties hebben. Samenwerken met lokale kerken. In Somaliland bijvoorbeeld hebben we extra dorpen kunnen ondersteunen met voedsel en drinkwater en filters. Daardoor zijn extra gemeenschappen ondersteund." 

Volgens Waalewijn verschilt het per land hoe het nu met de hongersnood is. "In Ethiopië is het in een aantal gebieden genormaliseerd. In een aantal delen is er regen gevallen de afgelopen maanden, daardoor is er kunnen oogsten. In een aantal andere gebieden is er nog steeds dezelfde crisissituatie. Daar kijkt men echt uit naar oktober, als er weer nieuwe regen verwacht wordt."

Het hele gesprek met Caspar Waalewijn van Tear is hier terug te luisteren:

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari