Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Bram de Blouw over het christelijk huwelijk

Bram&Helma_dec2015-klein-18donderdag 07 september 2017 11:55

Bram de Blouw heeft grote passie voor het huwelijk. Samen met zijn vrouw Helma geeft hij onderwijs en counceling over de Bijbelse uitgangspunten voor huwelijk en gezin. Hij vertelde in Bij Jorieke over zijn visie op het christelijk huwelijk en waar het vaak mis gaat. Na een aantal boeken over echtscheiding te hebben geschreven, schreef Bram de Blouw nu een boek over zijn geloof in het christelijk huwelijk.

Vorige week waren Bram en Helma 40 jaar getrouwd, een mooi moment om het boek 'Drievoudig snoer of zijden draadje' uit te brengen. Het boek kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Had je enig idee waar je aan begon toen je 40 jaar geleden trouwde?

Absoluut niet! Alles was anders dan ik had verwacht. We hebben twee gesprekken met de dominee gehad maar wat weet je nou helemaal? Je denkt dat je het allemaal wel lukt en gaandeweg denk je wel eens is dit het nu, moet ik dit nog twintig jaar of langer volhouden? Jaren later ging ik pas voor het eerst met Helma mee naar een huwelijkscursus en daar dacht ik wat gaaf! Er zijn veel mythes over het huwelijk, je verwacht dat het allemaal mooi zal zijn. Je denkt we zijn één in het huwelijk en God zegent het maar je moet er zelf keihard aan werken. Dat is geen romantisch beeld.

Is er nog plek voor het christleijk huwelijk in Nederland?

Het christelijk huwelijk wordt langzaam gemarginaliseerd in onze maatschappij. Meer en meer is de individualisering en het gericht zijn op jezelf richtinggevend. Maar hoe vertelt de Bijbel nou wat liefde is, delen is en respect voor elkaar? Laten we daarnaar kijken in plaats van luisteren naar wat anderen erover zeggen. Onder christelijk huwelijk versta ik een verbintenis tussen 1 man en 1 vrouw tot de dood ze scheidt op basis van de bijbelse waarden en normen. Het doel daarvan is God op de eerste plaats zetten. Wat wil God met jullie als echtpaar? Deze wereld te laten zien dat God groot en machtig is. Dat is de basis van het samenleven. Kern waarin we kunnen laten zien dat we elkaar liefhebben omdat God ons eerst heeft liefgehad.

« Terug

Deel via