Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Jan en Rianne gingen door een huwelijkscrisis

Jan en Riannewoensdag 13 september 2017 11:55

Het huwelijk van Jan en Rianne ging door een diepe crisis heen, toen ze bijna 12,5 jaar getrouwd waren. Er ontstond een diepe kloof toen Rianne in een periode van depressie en eenzaamheid zat en Jan druk was met werk en kerk. "We hebben er veel van geleerd willen dat graag doorgeven aan anderen", vertelt het echtpaar, nu bijna 28 jaar getrouwd, woensdag in Bij Jorieke.

"Toen we 25 jaar getrouwd waren, hadden we het besef hoe bijzonder het was. We hebben alle mensen die in die jaren zo belangrijk zijn geweest, uitgenodigd om het samen te vieren", aldus Jan en Rianne. Het gesprek met hen kun je hier terugluisteren.

De depressie van Rianne is een voedingsbodem geweest om op zoek te gaan naar een ander, vertelt ze in Bij Jorieke. "Jan had het gevoel dat hij me moest redden, maar hij wist ook niet hoe." Jan: "Die depressiviteit vond ik heel ingewikkeld. Ik ging harder werken om alles voro elkaar te krijgen." Rianne: "God was voor mij een boze man in de hemel die straffen uitdeelt en kijkt of je wel goed leeft. De rode draad in mijn leven was dat ik gezien wilde worden en erkend worden. Mijn tekorten werden groter en groter. Dat wil je opvullen."

Rianne kwam op een gegeven moment Mark tegen. "We kenden elkaar van kerk en van de school van de kinderen. We zaten allebei in de medezeggenschapsraad van school. Zijn vrouw was mijn beste vriendin. Ik sprak hem regelmatig bij vergadering en onderweg erheen. We spraken vaak met elkaar af en er was meteen een klik."

Doordat Rianne aan Mark vertelde dat haar huwelijk lastig liep, raakten ze verbonden op emotioneel gebied. "De gevoelens kwamen toen wij 12,5 jaar getrouwd waren, toen vloog door mijn hoofd dat hij verliefd op mij was. Ik merkte dat ik zoveel mogelijk bij hem wilde zijn. Dan moet je aan jezelf toegeven dat je verliefd bent. Ik voelde me daar meteen heel schuldig over. Ook heb ik gedacht dat ik dit moet stoppen, maar je gevoel kan je niet stoppen. Wat ik ermee gedaan heb, is niet oké. Met die gevoelens had ik meteen naar Jan moeten gaan."

Beeld: Jan en Rianne

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari