Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Hanne de Vries Hier Bij U
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Hanne de Vries Hier Bij U
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Hanne de Vries Hier Bij U
Luister

Henk Binnendijk over geestelijke strijd

henkbinnendijkdinsdag 19 september 2017 11:55

Dinsdag hoorde je het laatste deel van het gesprek met evangelist en schrijver Henk Binnendijk. Deze zomer sprak Jorieke 3 uur lang met hem in zijn tuinhuis in Rijnsburg. Henk Binnendijk neemt ons in zijn boek 'Het meesterwerk van God' mee door het Bijbelboek Openbaring. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven nu om? In het derde deel vertelt Henk Binnendijk over geestelijke strijd.

Henk Binnendijk heeft in zijn leven heel wat geestelijke strijd ervaren. In het gesprek geeft hij aan dat hij aangevochten werd door de duivel. Voortdurend is hij bezig om ons van God los te weken. Het gesprek met Henk Binnendijk kun je hier terugluisteren.

Het boek 'Het meesterwerk van God' kun je bestellen op Kameel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

Somber

Bijna elke dag wordt Henk Binnendijk somber wakker waardoor hij wel de hele dag in bed zou willen liggen. "Maar dat is ook niks, dus kom iker wel uit. Dan ga ik zingen en dan vrolijk ik wat op. Dat is puur geestelijke strijd. Als je God kent, wordt de duivel je vijand. Hij is er altijd op uit je onderuit te halen." Een soortgelijke ervaring heeft Henk als het gaat als hij ergens iets moet vertellen.

"Die strijd zal er altijd zijn. Ik vind het ook niet erg, nou ja, ik vind het vreselijk. Maar het hoor er ook bij. Er kan geen overwinning zijn als je niet gestreden hebt. Alles wat de moeite waard is, geeft moeite", aldus Binnendijk op Groot Nieuws Radio.

Luister ook de eerste twee delen terug:

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari