Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zangeres Kinga Bán stopt bij Sela

Seladinsdag 03 oktober 2017 11:24

De aankomende maanden gaat zangeres Kinga Bán haar rol bij Sela afronden. Vier jaar geleden werd er bij de zangeres borstkanker geconstateerd, en de keuze om te stoppen valt samen met een volgende fase in haar behandeling. De aankomende periode krijgt ze chemotherapie om de groei van kankercellen te blijven remmen.

Er staan nog een aantal evenementen gepland, zoals de concerten van de Dorpskerkentour en de opname van de nieuwe cd in november. Als het mogelijk is probeert Kinga ook nog bij de geplande vriendenconcerten te zijn eind december.

Op hun Facebookpagina schrijft Sela een verklaring: "Afscheid nemen van Kinga als zangeres bij Sela voelt verdrietig, maar het is ook iets waar we in de afgelopen maanden samen naar toe zijn gegroeid. De gevolgen van de ziekte worden steeds iets groter en dit voelt als een goed moment om op een fijne en positieve manier af te kunnen sluiten. Voor Kinga geeft het de benodigde ruimte om zich te kunnen richten op wat er nu op haar afkomt."

De rol van Kinga wordt overgenomen door verschillende zangeressen. Om Kinga te steunen in deze moeilijke periode zijn er op de Facebookpagina van Sela al ruim duizend steunbetuigingen geplaatst.

Bron foto: Facebook Sela

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari