Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

"Het draait niet alleen om geld"

Staking basisschooldonderdag 05 oktober 2017 12:01

Donderdag wordt er landelijk gestaakt door basisschoolleraren. Ze eisen een lagere werkdruk en meer salaris. Dat betekent dat veel scholen de deuren vandaag gesloten houden. Maar dat geldt niet voor veel christelijke basisscholen. Waarom blijven veel christelijke scholen juist open? We praten erover met Anneke Korenberg, directrice van De Planthof in Emmeloord en De Vuurbaak op Urk.

"Bij ons wordt niet gestaakt. Natuurlijk hebben we het er met elkaar over gehad, maar er was niemand die zei: ik voel daar wel wat voor. Er waren verschillende redenen waarom ze dat niet wilde. Ik denk dat het belangrijk is om het daar met elkaar over te hebben. We bespraken wat het met iemand doet, als je er aan denkt om te staken. Veel leerkrachten vonden dat het alleen maar leek alsof het om een hoger salaris ging. Maar het is veel beter om potentiële collega's aan te spreken. Er was daar onderling wel wat irritatie over, omdat het niet allemaal om geld draait."

Onrustige dag 

"Persoonlijk vind ik wel dat het terecht is dat veel leerkrachten vandaag staken. Ik heb ook respect voor de mensen die zeggen het niet te doen. Voor ons betekende het ook dat kinderen bij een dag afwezigheid te weinig uren maken. Als wij zouden gaan staken, moeten we een studiedag inleveren. Het zijn allemaal dingen die meespelen waardoor leerkrachten het gevoel krijgen dat de werkdruk alleen maar toeneemt. Bij ons op school hebben we een roerig jaar achter de rug als het gaat om ziekte en vervanging, het was heel lastig geschikte vervangers te vinden. Het feit dat er weer een onrustige dag bij komt wanneer we zouden gaan staken, was voor ons nog een reden om niet mee te doen."

Beluister het gesprek hier terug:  

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari