Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Harm Hoeve: Bij mij in het dorp leeft de reformatie zéker!

harmhoeve2zondag 15 oktober 2017 19:55

"De twintig dames van het damesensemble gaan de mannen van de sokken zingen als het voluit gaat!" Harm Hoeve blikte in 't Heerlijk Loflied afgelopen weekend alvast vooruit op het Concert van het Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor van Reformatie500, komend weekend in Dordrecht en later dit jaar in Apeldoorn en Gorinchem. Uiteraard is er in het programma een duidelijke plek voor Luthers lied 'Een Vaste Burcht'.

Johan Bredewout heeft een oratorium geschreven waar aan de thema's Solo Scriptura (Alleen de Schrift), Sola Gratia (Alleen Genade) en Sola Fide (Alleen Geloof) liederen zijn gehangen. "En je kent Johan Bredewout, die heeft hier en daar ook weer allerlei nieuw melodieën bedacht, die hij afwisselt met de bekende Geneefse melodieën. Hier en daar gaat het richting de Amerikaanse stijl, heel groots en dat klinkt echt fantastisch, omdat we ook het orkest van L’Orchestra Particolare erbij hebben."

Ook reageert hij op de vraag of hij het jubileum van de Reformatie ziet als een herdenking of als een feest. "Door de reformatie is er natuurlijk wel een kerkscheuring geweest en dat is geen pretje. Ik zie dit meer als een dankbare herinnering dat er iemand is geweest die een weg gewezen heeft om weer bij de bijbel te blijven. Ik zie in mijn eigen Staphorst dat het wel leeft."

Hoeve: "Dominee van den Berg heeft alles dominees uit het dorp om tafel gekregen en dat heeft ervoor gezorgd dat ze bij elkaar in de kerken te gast zijn geweest en uitleg hebben gegeven over hun eigen kerk. Er was ruimte voor discussie en nu wordt er een boek gepresenteerd met de naam 'Wat gelooft Staphorst?'. Dat is allemaal naar aanleiding van deze herdenking. Hier leeft het zeker!"

Het gesprek met Harm hoeve kun je hier terugluisteren. Meer info over het Reformatieconcert vind je hier.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Fluitiste Marjolein de Wit geeft ons vast een voorproefje op het nieuw te verschijnen album 'Interludium'. "Een sfeervol album met prachtige instrumentale arrangementen over grotendeels geestelijke liederen, met fluit, hobo, strijkers, piano en orgel. En het stuk dat ik alvast wil laten horen - Introspection - zit al héél lang in m’n hoofd. Mijn ouders draaiden het vroeger thuis en het paste heel mooi op dit album."

Het gesprek met Marjolein de Wit kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Excellent Recordings

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari