Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Bestaat de christelijke ondernemer nog wel?

ondernemerwoensdag 22 november 2017 13:30

De Christelijke Ondernemersdagen zijn woensdag van start gegaan in de Basiliek in Veenendaal. Het is de vierde keer dat het evenement georganiseerd is. Maar wat maakt een ondernemer nou een christelijke ondernemer? En bestaat die wel? Jan Piet van het Christelijk Ondernemers Netwerk, twijfelt daaraan en haalt de termen vaak bewust uit elkaar. "Als ik naar een slager ga, vind ik het geweldig dat 'ie christen is."

"Of je slager of consultant bent, het gaat ook om zaken doen, om klanten te werven, om te verdienen. Maar je ziet bij de ondernemers van het Christelijk Ondernemers Netwerk ook dat ze christen zijn. De een neemt het meer mee in het bedrijf dan de ander. Het ligt er ook niet altijd dik bovenop", vertelt Jan Piet woensdagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio.

Christelijke waarden

Vorig jaar had Jan Piet een gesprek met een ondernemer die geen christen was, maar toch verschillende principes deelde over ondernemerschap, zoals het goed omgaan met personeel, met geld en het milieu. "Dat betekent dat het in de praktijk heel moeilijk is om het onderscheid te zien. (...) Het geeft wel aan hoeveel christelijke normen en waarden in onze samenleving zijn binnengeslopen, dat ook niet-christenen zich onbewust houden aan christelijke normen en waarden."

Wat ze wel zien bij christelijke ondernemers is dat er vaker de focus ligt op de persoonlijke ontmoeting tussen ondernemers, een stuk herkenning in taalgebruik, herkenning in interesses en de persoon zelf, aldus Jan Piet.

Rolletjes pepermunt

Ook op de Christelijke Ondernemersdagen ligt de nadruk op ontmoeting. "Het is geen beurs van langslopen en een rolletje pepermunt en een pen in je plastic tas doen. Het is echt een ontmoetingsplek. Dat geven we ook standhouders mee: wees geïnteresseerd in wat de ander doet. Ga er niet staan als iemand die iets te verkopen heeft."

Het hele gesprek met Jan Piet kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

Beeld: Pexels

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari