Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Laura Story Blessings
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Laura Story Blessings
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Laura Story Blessings
Luister

Frankrijk maakt kennis met Jésus in glossy

glossyjezusmaandag 27 november 2017 13:30

Het is een groot, maar ook een leuk risico, vindt uitgever Peter van Dijk. Vanaf vandaag ligt de glossy over Jezus ook in de winkel in Frankrijk, een land dat heel geseculariseerd is. "Het brengt iets op gang, je komt op tafels terecht bij mensen die nooit iets over Jezus zouden lezen", vertelt Peter van Dijk maandagmiddag, terwijl hij in de trein zit richting Parijs.

Twee jaar geleden kwam de Jezus-glossy uit in Nederland, een blad dat grotendeels gemaakt is door mensen die niets van Jezus afwisten. De Franse editie is voor zestig procent hetzelfde als de Nederlandse editie. Zo is een artikel van Bram Bakker over vergeving één-op-één vertaald naar het Frans. Veertig procent van de glossy is echt Frans. Er is zelfs een onderzoek geweest naar de bekendheid van Jezus onder de Franse bevolking.

Een verschil zit ook in artikelen over sport. De Nederlandse editie had dat niet, maar de Franse uitgave wel. Een bekende Franse tennisster vertelt wat het voor haar leven betekent om christen te zijn.

Het is nog spannend hoe er in Frankrijk gereageerd gaat worden op de Jésus-glossy. Naast dat Frankrijk een zeer geseculariseerd land is, zijn er volgens Peter van Dijk enorme verschillen tussen katholieken en protestanten. "In Nederland zie je ze naar elkaar toegroeien, maar in Frnakrijk moest elke pagina eerst gekeurd worden door de katholieke uitgever en toen nog door de protestantse uitgever."

Het hele gesprek met Peter van Dijk kun je hier terugluisteren.

Ervaar je problemen met het terugluisteren? Volg dit stappenplan!

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > november