Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Brian Doerksen Scars Of His Hands
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Brian Doerksen Scars Of His Hands
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Brian Doerksen Scars Of His Hands
Luister

Philippa Hanna - Come Back Fighting

Philippa Hanna - Come Back Fightingmaandag 08 januari 2018 00:00

Philippa Hanna houdt van verrassingen. Hoewel de akoestische gitaar echt wel het centrale instrument blijft op veel van haar liederen, slaagt ze er élk album weer in om haar sound te vernieuwen, zonder dat het de wenkbrauwen doet fronsen. Toen ze vorig jaar – na het 'power-pop-album' 'Speed Of Light' - aankondigde een album te gaan schrijven met songwriters in country-stad Nashville, leverde dat dan ook vooral reacties van verwachting op.

Het was niet de angst dat Philippa een countryster zou worden, maar meer de vraag hoe ze de countrystijl in haar eigen muziek zou gaan verwerken.

Op 'Come Back Fighting' staan twee country-klassiekers, 'I Saw The Light' en 'Always On My Mind', maar ook acht nieuwe liederen, waarbij ze in het schrijfproces onder meer de hulp kreeg van Molly Reed en David Thulin. Door ook de inbreng van Engelsman Dan Wheeler te gebruiken, voorkomt ze dat ze 'gekaapt' wordt voor de Amerikaanse countryscene.

Liever nam ze een aantal typische Nashville-melodieën in haar koffer mee naar huis, legde die een tijdje 'in de week' in een Philippa-marinade en maakte het zich zo helemaal 'eigen'. De tijd zal leren of de country-elementen ook in de toekomst nog heel vaak voorbij gaan komen, maar wij hebben geen bezwaar, want het is genieten!

« Terug

Deel via