Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Crystal Lewis & Ron Kenoly Beauty For Ashes
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Crystal Lewis & Ron Kenoly Beauty For Ashes
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Crystal Lewis & Ron Kenoly Beauty For Ashes
Luister

Christelijk Regiokoor Adonai - I Believe

Christelijk Regiokoor Adonai - I Believe 17:00

'Ik geloof in de zon, zelfs al schijnt hij niet. Ik geloof in liefde, zelfs al voel ik het niet. Ik geloof in God, zelfs wanneer God stil is.' Dit Joodse gedicht werd na de Tweede Wereldoorlog in nazi-Duitsland gevonden en werd later op muziek gezet. Christelijk Regiokoor Adonai besloot het de titelsong van de CD te maken, juist om uiting te geven aan het verlangen om ook te geloven als het leven donker is en liefde niet gevoeld wordt.

Het album is niet alleen een geloofsgetuigenis, maar ook een jubileum-document, waarmee het 20-jarig-bestaan van het koor gevierd wordt.

Voor die gelegenheid reisde het koor naar de Martinikerk in Bolsward, waar André van Vliet het gerestaureerde Hinsz-van Dam-orgel ui 1781 bespeelde. Achter de vleugel zat Jan Lenselink en Elsemarieke den Hartogh is op fluit te horen. Rineke de Wit en Jaap Kramer nemen de solo’s voor hun rekening.

Op het album staan 18 liederen, waaronder een aantal zeer bekende ('Ik Zal Er Zijn', 'Tienduizend Redenen', 'Heer, Wijs Mij Uw Weg', 'Ave Verum' en 'Stil'), alsmede minder gangbare liederen als 'To Calvary', 'You Know I Am Always With You' en 'I Am The Way'. Geheel in lijn van de Adonai-traditie ook een tweetal werken van Joseph M. Martin.

« Terug

Deel via