Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Gerrit van Dorland - Out Of The Depths

Gerrit van Dorland - Out Of The Depths 17:00

In het stadje Dundas in Canada gebeuren mooie dingen op koorgebied. Onder leiding van dirigent Herman den Hollander zingen The Hosanna Choir en The Mattaniah Male Choir op een manier die past in de Nederlandse traditie. Niet vreemd, omdat er in die regio heel wat immigranten wonen die hun Nederlandse roots en cultuur hebben meegenomen. De afgelopen jaren hebben dan ook al heel wat CD's uit die regio hun weg gevonden naar de Nederlandse winkelschappen.

De 23-jarige bariton Gerrit van Dorland – ook een kind van Nederlandse ouders -  is solist op beide koren en presenteert met 'Out Of The Depths' een selectie liederen die opnieuw een stuk traditie weerspiegelen. Met arrangementen van Jaap Kramer en Jacob Schenk én een vertaling van het lied 'Als Het Leven Soms Pijn Doet' en Elisa Krijgsman en Marcel Zimmer, is er bovendien een leuke Nederlandse inbreng op het album te vinden.

Voor de muzikale omlijsting is gekozen voor een combinatie van piano, orgel, viool, hoorn, gitaar en percussie. Bovendien wordt Gerrit regelmatig bijgestaan door een andere solist of zelfs een heel koor. 

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via