Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost en Miranda de Vlieger 100% (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost en Miranda de Vlieger 100% (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Gerald Troost en Miranda de Vlieger 100% (Acoustic)
Luister

Dirigente Ria van den Noort: Wat is het leven zonder hoop?

riavandennoortzaterdag 20 januari 2018 19:55

"Hoop is een belangrijk onderdeel van het geloof. Het klinkt door in de teksten van de liederen." Aan het woord is Ria van den Noort, dirigente van het Jongerenkoor 'Speranza' (Italiaans voor 'Hoop'). Aanleiding voor het interview in 't Heerlijk Loflied is de CD 'Hoop' dat afgelopen maand werd gepresenteerd.

"Wat is het leven zonder hoop? Dat geldt voor alle facetten van het leven, voor alle activiteiten die je doet. Je moet hoop hebben in een goed afloop, een goede gezondheid, op werk, op alles. Als koor hoop je op een goede sfeer, op goede kwaliteit, een goed streven. Hoop is een belangrijk onderdeel van wie we zijn als koor."

In het gesprek vertelt Ria onder meer over de samenstelling van het koor, de gedrevenheid, het enthousiasme, de ambitie én het geduld om te wachten tot de juiste koorsamenstelling om 6 jaar naar de start de eerste CD op te nemen. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Muziekstandaard

In de rubriek 'De Muziekstandaard' maakt harpiste Maria Knops ons deelgenoot van haar gedachten bij het lied 'Angel Of Hope'. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via