Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Lincoln Brewster Deep Down (Walk Through Fire) (Acoustic)
Luister

Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor - Een Vaste Burcht

Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor - Oratorium 'Een Vaste Burcht' 17:00

Officieel ligt de 500e verjaardag van de Reformatie al achter ons, maar dat hoeft ons er uiteraard niet van te weerhouden om nog even na te genieten van dat wat het 'Reformatie-jaar' ons muzikaal bracht. Deze week doen we dat door stil te staan bij het oratorium 'Een Vaste Burcht', dat Johan Bredewout speciaal voor de gelegenheid samenstelde. Het Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor werd tijdens concert in Dordrecht, Apeldoorn en Gorinchem bijgestaan door een damesensemble.

Bredewout gebruikte Luthers 'Sola Scritura' (alleen het woord), 'Sola Gratia' (alleen genade) en 'Sola Fide' (alleen geloof) als kapstok en het muzikale thema  van 'Een Vaste Burcht' als rode draad. Daarin is er een mooie afwisseling tussen koorzang, instrumentale sologedeelten, samenzang (niet-ritmisch), orkest en solozang. Uitschieters zijn daarbij het prachtige samenspel in Amazing Grace (L'Orchestra Particolare en het Damesensemble), een nieuwe melodie voor Psalm 42 en een heerlijk Psalm 46 vers 1, waarin alle individuele onderdelen van dit album verwerkt zitten.

Het Groot Nederlands Reformatie Mannenkoor en het damesensemble werden gedirigeerd door Harm Hoeve, Johan Bredewout bespeelde zelf de vleugel, Lennert Knops het orgel. Het orkest werd vergezeld door Arjan & Edith Post op trompet en Maria Knops op harp. De solozang werd gezongen door Jan Hendrik van Schothorst.

De CD kun je bestellen op bestelmuziek.nu.

« Terug

Deel via