Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Christelijk Gemengde Zangvereniging Asaf, Walchers Mannenkoor en Kinder- en Meisjeskoor Jedaja - Zeeland Zingt Psalmen

Zeeland Zingt Psalmen 17:00

De titel van dit album hád bijna niet duidelijker gekund: er staan 18 psalmen op en ze worden gezongen door koren uit Zeeland. Vijf liederen door Christelijk Gemengde Zangvereniging Asaf, dat onder leiding staat van André Overbeeke, vijf liederen door het Walchers Mannenkoor van dirigent Jan Dekker en vijf liederen van het Kinderkoor Jedaja van Frans Nieuwenhuyzen. Jedaja kent bovendien nog een meisjeskoor, dat ook drie liederen voor haar rekening neemt.

Alle koren zijn verbonden aan de Gereformeerde Gemeente (te weten Goes, Middelburg en Nieuwerkerk) en misschien ook wel daarom dat er een stuk eenheid op dit album te horen is. Er is wel steeds gekozen voor een afwisseling tussen volwassen- en kinderzang, waardoor er wel duidelijke stemmingswisselingen zijn, vooral ook omdat de volwassenen met orgel begeleid worden, terwijl de kinderen met piano, harp en trompet meezingen. Tekstueel gaat het standaard om de berijming van 1773. 

Organist bij Asaf is Jacco Goud, terwijl Jan de Visser de begeleider is van het Walchers Mannenkoor. Jedaja wordt begeleid door pianist Christiaan Stouten, harpiste Judith van Houte en trompettiste Judith van Eck.

De CD kun je bestellen op bestelmuziek.nu.

« Terug

Deel via