Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

04:47 - 04:47 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Vasten en bidden in de veertigdagentijd

biddenwoensdag 18 februari 2015 14:37

Het is vandaag Aswoensdag, de start van de veertigdagentijd. Voor veel christenen is het een tijd van bezinning om zich voor te bereiden op het Paasfeest. In Avondeditie gaat Ronald Koops woensdag in gesprek met jezuïet Nikolaas Sintobin en met predikant Jaap van der Windt. Hoe kun je de veertigdagentijd invullen?

Van der Windt schreef het boek Niet meer dan eerlijk, waarin hij een pleidooi houdt voor sober leven. Hoe is het mogelijk dat er zoveel mensen in armoede leven, terwijl er zoveel rijke christenen zijn? Wat wil God dat wij doen met ons geld?

Gebed

Nikolaas Sintobin is jezuïet en was als geestelijk verzorger te zien in het EO-televisieprogramma Op Zoek Naar God. Op zijn weblog geeft hij advies hoe je invulling kan geven aan je gebed in de veertigdagentijd. In Visie stond een portret van deze jezuïet.

Tear

Ook in andere programma's op Groot Nieuws Radio wordt aandacht geschonken aan de veertigdagentijd. 's Ochtends hoor je in De Nieuwe Morgen tips van de duurzaamheidsactie van het Nederlands Dagblad. De overdenkingen uit de scheurkalender van Tear hoor je 's middags in De Dag Van Vandaag. Je kunt de tips hier nog eens nalezen.

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari