Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

04:13 - 04:13 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Resultaat actieweek loopt verder op

juich actieweekwoensdag 25 maart 2015 17:10

Interim-directeur Koos Timmer maakte op de slotavond van een intensieve actieweek het ingezamelde bedrag bekend met daaropvolgend de verlossende woorden: "We gaan door!" Nu, anderhalve week later, blikt hij dankbaar terug op de actieweek. "Het resultaat van de actieweek was fantastisch. We zijn de luisteraars, maar bovenal onze God dankbaar voor dit wonder!"

Nadat de actieweek op de radio afgesloten was, bleven de giften binnenstromen. Waar de tussenstand op vrijdagavond ruim 1,1 miljoen euro was, is de teller inmiddels opgelopen tot € 1.263.414. De giften van zowel particulieren als bedrijven blijven nog steeds binnen komen.

Nodig

Timmer: "De enorme betrokkenheid van onze luisteraars door gebed, langskomen bij de studio en door de massale giften is hartverwarmend. Ook ondernemers en partner-organisaties hebben zich achter ons station geschaard. Tijdens de actieweek hebben we veel prachtige getuigenissen gehoord van luisteraars die veel aan ons station hebben. Hiermee is eens te meer duidelijk geworden dat Groot Nieuws Radio gewaardeerd wordt en nodig is."

Schuldenvrij

Aan het begin van de actieweek werd gecommuniceerd dat er minimaal 600.000 euro nodig was om door te kunnen gaan met uitzenden. Om helemaal schuldenvrij te zijn, is in totaal 1,4 miljoen euro nodig. "Vrijdagavond was het direct al duidelijk dat we met deze opbrengt door konden gaan met ons werk. We zijn dankbaar dat we nu ook echt orde op zaken kunnen stellen door de rest van het bedrag te kunnen gebruiken voor grote leningen uit het verleden en een bedrag te kunnen reserveren voor een belastingaanslag, waarvan nog onduidelijk is of deze gedeeltelijk wordt kwijtgescholden. Hierover zijn we nog in gesprek met de belastingdienst", aldus Timmer.

Reorganisatie

De afgelopen maanden heeft het bestuur van Groot Nieuws Radio orde op zaken gesteld door een reorganisatie door te voeren. "Dit hele proces heeft een grote impact gehad op onze medewerkers, hun gezinnen en onze luisteraars. Met het bedrag dat nu ingezameld is, krijgt Groot Nieuws Radio een nieuwe kans. We zijn opgelucht, maar tegelijkertijd verdrietig omdat we afscheid moeten nemen van een aantal collega’s. We vragen gebed voor hen, en hopen dat zij snel een nieuwe werkplek mogen vinden."

Speerpunt van het aangescherpte beleid is dat er verantwoord omgegaan wordt met de financiën. Luisteraars, bedrijven en partners hebben ons het vertrouwen gegeven, dit vertrouwen zullen we niet beschamen. Koos Timmer: "We hebben een team met enorm gemotiveerde medewerkers die hun passie voor God, muziek, nieuws en radio graag nog jaren met Nederland willen delen. Dit in combinatie met een goed financieel beleid geeft ons het geloof dat we in Nederland nog veel mensen mogen bereiken met het evangelie van onze Heer Jezus!"

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari