Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Hanno & Jorieke in Israël: Jeruzalem

Israel_repo_klaagmuurmaandag 01 juni 2015 08:00

Eind december maakten Jorieke Fredrikze en Hanno Janse samen met Eric Vink van Christenen voor Israël een reis naar Israël. Het verslag van die reis hoor je deze week in De Nieuwe Morgen en De Dag Van Vandaag. De reis begint in de stad die zo belangrijk is in de Bijbel: Jeruzalem!

Jorieke en Hanno bezoeken in de eerste reportage het oude centrum van Jeruzalem. Ze trekken langs de Jaffa Poort en gaan in de Joodse wijk op zoek naar een eigen keppeltje voor Hanno. Of dat gelukt is, hoor je in deze reportage:

In de tweede reportage over Jeruzalem gaan Jorieke en Hanno naar de plek waar Jezus gestorven en begraven is: de Heilige Grafkerk. Jorieke vertelt welke indruk dit op haar maakt: "Sommige mensen zie je echt ontroerd zijn als ze hier zijn. Ik merk dat ik dat niet heb, maar ik vind het historisch wel heel bijzonder om hier te zijn."

Even later gaan de twee naar de Westelijke Muur, ook wel de Klaagmuur. Daar maken ze een Bar Mitswa mee. Beluister de reportage uit De Dag van Vandaag hier terug:

De reportages van de reis naar Israël zijn elke werkdag rond 08.15 uur en 16.40 uur te beluisteren op Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari