Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Hanno & Jorieke in Israël: Land & de Bijbel

Israel_repo_galileadinsdag 02 juni 2015 08:00

Eind december maakten Jorieke Fredrikze en Hanno Janse samen met Eric Vink van Christenen voor Israël een reis naar Israël. Het verslag van die reis hoor je deze week in De Nieuwe Morgen en De Dag Van Vandaag. Vandaag trekt het reisgezelschap verder het land van de Bijbel in.

Na hun vertrek uit Jeruzalem komen Hanno en Jorieke aan bij de plek die zo belangrijk is geweest in de tijd dat Jezus op aarde was: het Meer van Galilea. "Een immens, prachtig, groot, mooi meer" aldus Jorieke. Ook beklimmen ze de berg van de zaligsprekingen. Voor Hanno voelt het alsof je op deze plekken Jezus iets beter leert kennen: "Alsof je bij de roots van Jezus bent." Luister naar het verslag uit De Nieuwe Morgen:

Reisleider Eric Vink van Christenen voor Israel brengt Jorieke en Hanno ook naar Capernaüm, het dorp waar Jezus woonde. "M'n archeologische hart klopt nu hoor. Dit heeft Jezus gewoon gezien!" aldus Jorieke. Ze gaan langs de synagoge uit de tijd van Jezus en vertrekken even later terug naar Jeruzalem. Daar eindigt de reportage: in de hof van Getsemane, de plek waar Jezus uiteindelijk gevangen genomen werd.

De reportages over de reis naar Israël worden elke werkdag rond 08.15 uur en 16.40 uur uitgezonden op Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari