Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Groot Nieuws Radio blijft tot 2017 op middengolf

radio_microfoon_randomdonderdag 27 augustus 2015 12:25

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio blijft in ieder geval tot september 2017 uitzenden via de middengolf. Het station kiest daar bewust voor terwijl NPO Radio 5 en Radio Maria per 1 september stoppen met hun uitzendingen via de middengolf. Daarnaast start Groot Nieuws Radio op dinsdag 1 september 2015 de uitzending via DAB+.

Interim-directeur Koos Timmer: "We gunnen onze luisteraars meer tijd om over te stappen naar digitale radio. Het is nog te vroeg om helemaal te stoppen met de middengolf. De luisteraars krijgen op deze manier de tijd om oude radio in te wisselen voor een radio die geschikt is voor DAB+."

DAB+

Vanaf september zal Groot Nieuws Radio in grote delen van Nederland buitenshuis te ontvangen zijn met een digitale radio.

Timmer: "Hiervoor moest nog behoorlijk wat werk verzet worden, omdat we bij de verdeling van de DAB+-frequenties slechts één regionale frequentie toebedeeld kregen. Hierdoor zou Groot Nieuws Radio alleen in het noordoosten van Nederland te ontvangen zijn."

Groot Nieuws Radio heeft zich ingespannen om extra capaciteit te verkrijgen om zoveel mogelijk luisteraars de mogelijkheid te geven via DAB+ af te stemmen op het radiostation.

Buitenshuis

Timmer: "We zijn heel blij dat we kunnen starten met uitzenden via DAB+. De geluidskwaliteit is vele malen beter dan de middengolf. We richten ons in eerste instantie op luisteraars die buitenshuis of in de auto luisteren. In de komende jaren zal het signaal versterkt worden, zodat er ook binnenhuis naar Groot Nieuws Radio geluisterd kan worden via DAB+."

In de komende tijd zal Groot Nieuw Radio proberen landelijke DAB+-dekking te verkrijgen. Op grootnieuwsradio.nl zullen luisteraars op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari