Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Kom, Laat Ieder Het Horen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Kom, Laat Ieder Het Horen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:35 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Pearl Jozefzoon Kom, Laat Ieder Het Horen
Luister

Kerk herdenkt slachtoffers aanslag Orlando

herdenking orlandodinsdag 14 juni 2016 17:30

In de Keizersgrachtkerk in Amsterdam is dinsdagavond voor de tweede keer een bijeenkomst om de slachtoffers te herdenken van het bloedbad in Orlando. De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Amsterdam en islamitische en christelijke LHBT-organisaties. De letters LHBT staan voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender.

Het gaat om een bijeenkomst waar mensen in kunnen lopen en een kaarsje kunnen aansteken, het condoleanceboek tekenen, stil zijn, naar muziek luisteren of met iemand bidden.

Wielie Elhorst is predikant in de Protestantse Kerk in Bussum en betrokken bij de organisatie van de inloopmomenten in de Keizersgrachtkerk. Toen hij het nieuws uit Orlando hoorde, kwam het nieuws voor hem erg dichtbij. Elhorst is zelf homoseksueel. Hij acht de kans kleiner dat in zijn woonplaats Amsterdam een dergelijke aanslag wordt gepleegd, omdat hier andere wapenwetgeving is.

Zelf heeft hij ook te maken gehad met bedreigingen vanwege zijn seksuele oriëntatie. Toen hij met zijn vriend hand in hand door het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer liep, kreeg hij bijna een steen naar zijn hoofd geworpen. Ook werd de opmerking gemaakt 'dat we dat hier niet doen'.

In Amerika is het homodebat onder christenen verstomd na de aanslag, meldt het Nederlands Dagblad dinsdag. Er wordt massaal gebeden voor de slachtoffers. Kerkleiders roepen er ook toe op.

« Terug

Deel via