Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Non-stop

Nu speelt

Interkerkelijk Koor His Reflection olv Edith Post Psalm 91
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Interkerkelijk Koor His Reflection olv Edith Post Psalm 91
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Interkerkelijk Koor His Reflection olv Edith Post Psalm 91
Luister

Matthijn Buwalda - Lichtjes In De Mist

Matthijn Buwalda - Lichtjes In De Mistmaandag 05 september 2016 00:00

Het verhaal van Matthijn Buwalda mag bekend heten... na drie albums met een 'bandsound' ging in 2012 het roer om. Matthijn koos voor 'Matthijn In Het Klein'. De akoestische sound met kleine bandsetting bleek een voorbode op de vervulling van Matthijns droom om zijn liederen bij voorkeur in een intieme setting met het publiek te delen.

Na 'Auto Met Chauffeur' en 'Straks Als Ik Geen Pijn Meer Doe' is 'Lichtjes In De Mist' het derde theaterprogramma van de Nederlandse singersongwriter. Het cd-boekje leert ons dat 'Mist' een stille verwijzing is naar God. "Hij omgeeft me als een deken, maar als ik Hem probeer vast te pakken, blijkt Hij ongrijpbaar."

Die thematiek wordt verder uitgewerkt in het titellied dat hij samen met Stef Bos zingt. Muzikaal beweegt Matthijn zich opnieuw tussen vrolijk uitbundig in 'Sprong In Het Diep' (in het straatje 'Vuur' en 'Wat Gaan De Wolken Snel') en het ingetogener 'Wacht Maar Af' of 'Deze Is Voor Jou'. Inhoudelijk stipt hij thema's aan als het hokjes-denken, het omgaan met stress en verwachtingen, er niet alleen voor staan en tevreden durven zijn met wat het leven je biedt.

Ook Koningin Esther wordt door Matthijn even in het zonnetje gezet, net zoals Jozef eerder al even een 'eigen' lied van hem kreeg.

'Lichtjes In De Mist' is een album dat je waarschijnlijk pas helemaal snapt als je ook het hele verhaal eromheen gehoord hebt tijdens een van de theatershows, maar dat nu al voldoende gespreksstof en luisterplezier gaat opleveren.

Beluister hier het lied 'Je Draagt Het Niet Alleen':

« Terug

Deel via