Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Het geloof bij Janny verschoof van hoofd naar hart

Janny Huizengadinsdag 29 november 2016 11:55

Door het bezoeken van de New Wine-conferentie bracht Gods Geest een verdieping aan in het geloof van Janny en haar man. De gevolgen bleven niet uit, Janny kreeg een roeping voor bezoekwerk onder prostituees. Ook staat Janny regelmatig met een stand op spirituele beurzen om daar mensen te vertellen over Gods Geest. Want, zo gelooft Janny, Gods Geest is sterker is dan alle andere geesten die aanwezig zijn op spirituele beurzen.

Dinsdag was Janny te gast bij Jorieke op Groot Nieuws Radio. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Janny heeft ervaren dat ze door God werd geroepen om dit werk te doen. "Ik werd gelovig opgeboed door twee hele lieve ouders, daar ben ik heel dankbaar voor. Als klein kind heb ik een bewuste keus gemaakt voro God. Ik wist dat Hij er was en dat ik voor Hem wilde leven. Toen ik achttien was, deed ik belijdenis, maar eigenlijk leefden mijn man en ik naar de wet. Op zondag gingen we twee keer per zonda naar de kerk. Mijn man zat in de kerkenraad. Ik zag God als iemand die in de kerk zat te turven. Dit komt denk ik toch door de kerk waarin we opgegroeid zijn. Die omgeving heeft ons gevormd. Weet je wel wat Jezus voor jou gedaan heeft? Dan moet je wel wat terugdoen! We hadden niet in de gaten dat we het geloof aan het verdienen waren."

Op de bank

Toen de kinderen op de basisschool zaten, begon Janny's man zich af te vragen of dit nou het geloof is om door te geven aan de kinderen. Janny: "Ik ontmoette een vriendin die sprak over Jezus alsof Hij bij har op de bank zat. Ik dacht toen aan de ene kant: dat kan toch zo niet. Aan de andere kant voelde ik veel verlangen: wat zij heeft, dat wil ik ook!"

In 2000 gingen Janny en haar man naar de voorloper van de New Wine-conferentie. "Daar kregen we onderwijs over overgave, wedergeboorte, de gaven van de Geest, bevrijding, genezing, tongentaal en vooral over God stem verstaan. Jezus klopte op mijn deur, Hij bonkte! Er waren daar mensen die voor me wilden bidden. Ik dacht: nee, dat hoeft niet hoor, dat is voor anderen met grote problemen. De Heer liet me echt zien dat dit hoogmoed was en dat ik dat af mocht leggen."

Toen Janny dat aan het eind van de conferentie deed, viel de wet als een juk van haar schouders en gaf ze zich over aan Gods Geest. "Er was geen zwart gat waar ik bang voor was, maar de liefdevolle armen van de Vader." Het geloof verschoof bij Janny van hoofd naar hart, van religie naar geloof.

Prostituees

"Toen mijn kinderen op school zaten, besprak ik met mijn man of ik weer zou gaan werken. Omdat ik altijd alles voor de volle honderd procent doe, zou er dan naast werk en gezin geen tijd over blijven voor andere dingen. Een tijdje later zat ik met een paar vriendinnen te eten toen iemand zei: 'Janny, volgens mij moet jij naar de prostituees in Groningen, die gaan bezoeken'. Ik dacht: mooi niet, ik ben bang voor dat gebied. Maar diep van binnen wist ik dat het de stem van de Heer was. Het hoofd nog zeven jaar geduurd voordat ik echt ging. In die periode heeft de Heer me er klaar voor gemaakt.

« Terug

Deel via