Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Natalie Grant More Than Anything
Luister

Oud-politicus Jan Terlouw is 'Engel van het Jaar'

janterlouwvrijdag 06 januari 2017 13:30

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw is uitgeroepen tot 'Engel van het Jaar'. Hij kreeg die titel donderdag van Perspectief, de jongerenafdeling van de ChristenUnie. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen maar zelf geen vertegenwoordiger is van een christelijke partij.

Presentator Nando Kok feliciteerde Terlouw in Sandwich. "Ik ben zeer vereerd natuurlijk", aldus Terlouw vrijdagmiddag op Groot Nieuws Radio. "Ik voel me niet echt engelachtig, maar het is een blijk van waardering van de jongeren van de ChristenUnie."

Volgens PerspectieF-voorzitter Jarin van der Zande konden ze dit jaar bij het uitreiken van de prijs niet om Terlouw heen. "Het pleidooi van Jan Terlouw sprong er zo erg uit dit jaar. Hij kreeg heel Nederland op het puntje van z’n stoel. Iedereen herkende dit gevoel van 'we willen elkaar meer vertrouwen'."

Het gesprek met Jan Terlouw en Jarin van der Zande kun je hier terugluisteren.

Eerder winnaars van de ‘Engel van het Jaar’ zijn onder andere Neelie Kroes (VVD), Lilianne Ploumen (PvdA), Fleur Agema (PVV) Job Cohen (PvdA), Hans van Baalen (VVD), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Jeroen Dijselbloem (PvdA) en Hans Wiegel (VVD).

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari