Nu op Groot Nieuws Radio

22:30 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Alisa Turner Psalm 13
Luister

Jan Rozendaal & Rens de Winter - Grazioso

Jan Rozendaal & Rens de Winter - Grazioso 19:29

Een variatie aan geestelijke liederen, klassieke melodieën en populaire stukken. Dat is wat we deze week mogen verwachten van de jonge toetsenisten Jan Rozendaal (orgel) en Rens de Winter (vleugel), die het album 'Grazioso' opnamen in de Hervormde Kerk van het Noord-Hollandse Venhuizen, waar een Pels & Van Leeuwen-orgel staat.

De repertoire-insteek van het album zorgt zal voor velen een bijzonder feest van herkenning zijn, waarbij 'Ik Wandel In Het Licht Met Jezus' wordt afgewisseld met 'Duet uit De Parelvissers' van Bizet, waar Vangelis' 'Conquest Of Paradise' hand in hand met 'My Tribute' van Andrae Crouch en waarin zowel 'Luna' en 'Schindlers List' als 'In De Poorten van Jeruzalem' en 'Wat Goed Doet Dat Is Welgedaan' een plek hebben.

Als organist is Jan Rozendaal verbonden aan gemeenten in Hardinxveld-Giessendam, Bleskengraaf en Giessenburg. Bovendien is hij koororganist van mannenensemble Ethan, jongerenkoor Lois, gemengd koor Canticum, jongerenkoor Hananja, gemengd koor Comt Nu Met Sangh en het Delta Mannenensemble. Rens de Winter combineert meerdere disciplines: hij is dirigent van kinderkoor 'Harpe Davids' in Hendrik-Ido Ambacht, pianist bij jongerenkoor Tehillah in Dordrecht en organist bij gemengd koor 'Sursum Corda' in Sliedrecht.

De CD kun je bestellen via de webshop Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via