Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 22:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Vuur
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Matthijn Buwalda Vuur
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:30 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Matthijn Buwalda Vuur
Luister

Open Doors: 1 op de 11 christenen vervolgd

Foto Open Doorswoensdag 11 januari 2017 07:55

Van de bijna 2,5 miljard christenen worden er minimaal 215 miljoen in sterke tot zeer sterke mate vervolgd om hun geloof. Dat is gemiddeld één op de elf christenen. Die conclusie trekt Open Doors die woensdag de jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging publiceert. Er is dit jaar een toename te zien in de druk op christenen. Van de 50 landen scoren er 32 hoger dan vorig jaar.

Voor de zestiende keer staat Noord-Korea op de eerste plaats van de Ranglijst Christenvervolging. De situatie van christenen in Noord-Korea is volgens Open Doors niet verbeterd, maar ook niet verslechterd. Somalië volgt op nummer 2 van de lijst.

Volgens Open Doors nam in Zuidoost-Azië de christenvervolging het meest toe. "Onze onderzoekers zien een trend in landen als India, waar het hindoeïsme en het Indiase staatsburgerschap bij elkaar horen. Inwoners die andere religies aanhangen worden gediscrimineerd en zwaar vervolgd", zegt Ruud Kraan, directeur van Open Doors Nederland. Ook in de landen om India heen, zoals Sri Lanka, Bhutan, Vietnam en Laos, worden christenen om dezelfde redenen vervolgd.

Woensdagochtend was Ruud Kraan te gast in de studio bij Groot Nieuws Radio. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

De hele Ranglijst Christenvervolging kun je hier bekijken. Dit zijn de tien landen waar christenen het meest vervolgd worden om hun geloof:

1. Noord Korea
2. Somalië
3. Afghanistan
4. Pakistan
5. Soedan
6. Syrië
7. Irak
8. Iran
9. Jemen
10. Eritrea

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari