Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Fredrikze

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

The Psalm Project Wacht Op De Heer (Psalm 27) (Live)
Luister

Je gaat niet naar de kerk... de kerk ben je!

kerkkruisdinsdag 10 januari 2017 13:30

Steeds vaker kom je christenen tegen die niet meer naar de kerk gaan. Ook Mark en Elsa Eikema uit Zwolle bezoeken geen kerk meer. Ze zijn de beweging 'De Kerklozen' gestart vanuit het verlangen dat de kerk weer een bron van vreugde wordt. Inspiratie daarvoor halen ze uit het Bijbelboek Handelingen, hoe christenen met elkaar optrekken, elkaar dagelijks zien en met elkaar eten.

Nu nog leven christenen teveel geïsoleerd van elkaar in de kerk, vertelt Elsa Eikema dinsdagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio. Een kerk moet volgens haar meer voelen als een familie. Elsa: "Naar de kerk gaan vind ik een gek ding om te zeggen. Je bent kerk en daar kun je niet van loskomen. Daar kun je niet naar toe gaan of los van komen. Kerk is een kwestie van 'zijn' en geen activiteit die je onderneemt of een plek waar je naar toe gaat."

In bestaande kerken kwamen Mark en Elsa dat principe niet tegen. Elsa: "Er werd zoveel organiseerd: een kerkdienst, een huiskring. Dat is dan kerkzijn. Ik denk dat het ook anders kan, dat het anders moet." En daar staan ze niet alleen in. De Facebookpagina van De Kerklozen kreeg in korte tijd ruim 200 likes.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari