Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Jaci Velasquez I Promise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Jaci Velasquez I Promise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Jaci Velasquez I Promise
Luister

Europees Parlement kiest nieuwe voorzitter

europa_vlagdinsdag 17 januari 2017 07:30

Er komt een nieuwe voorzitter van het Europees Parlement. Een spannende verkiezing is het, volgens Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie/SGP) omdat de voorzitter de koers van Europa kan beïnvloeden. "Hij is ook het boegbeeld van het parlement. En ook kan hij cruciale ambtenaren op belangrijke posten neerzetten", aldus Van Dalen op Groot Nieuws Radio.

Zelf stemt Van Dalen dinsdag op de Vlaamse politica Helga Stevens, al maakt ze niet veel kans op de voorzitterspost. Ze krijgt de stem van Van Dalen omdat ze laat zien dat er een alternatief is.

De 'minst slechte' kandidaat die wel kans maakt is volgens Van Dalen de Italiaan Antonio Tajani. "Als persoon heeft hij zich ingezet voor christenvervolging. Hij heeft veel mensen uit Syrië en Irak uitgenodigd in het Europees Parlement. Dat is heel positief. Nadeel is dat hij van de politieke groepering van Berlusconi is. Aan iedereen kleeft wel wat, maar aan hem het minst."

Van Dalen verwacht dat de grote fracties, de socialistische fractie en de christendemocraten, gaan uitmaken wie het uiteindelijk wordt.

Het gesprek met Peter van Dalen kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari