Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

ChristenUnie sluit samenwerking met PVV uit

Gert-Jan Segers (ChristenUnie)maandag 23 januari 2017 08:30

De ChristenUnie gaat na 15 maart niet in een kabinet zitten samen met de PVV. Dat zei partijleider Gert-Jan Segers maandagochtend op Groot Nieuws Radio. De uitspraak is opvallend, omdat hij zaterdag bij de start van de campagne nog zei geen partijen uit te sluiten. Als er een beroep op de ChristenUnie gedaan wordt bij een kabinetsformatie zal hij wel uit beleefdheid gaan praten.

"Laat ik het helder zeggen. Ik zal uit alle beleefdheid gaan praten, we zullen een kopje koffie drinken. Maar een kabinet vormen met de PVV, dat gaan we niet doen", aldus Segers in De Nieuwe Morgen.

Segers zegt dat hij ver weg staat bij het taalgebruik en de oplossingen van PVV-leider Geert Wilders. Wel begrijpt hij de zorgen van zijn kiezers goed, als het gaat om jihadisme en veiligheid. Samenwerking ligt dus absoluut niet voor hand, aldus Segers.

"Ik vind het potsierlijk om als een partij met vijf zetels nu partijen uit te sluiten. Officieel heb ik dat ook niet gedaan. Maar een partij die de godsdienstvrijheid en de onderwijsvrijheid wil inperken, een partij die een aanval opent op onze rechtsstaat, een partij die mensen in de hoek zet en uitsluit... dat staat zo ver weg van het hart van het evangelie waar ik voor sta. Ik kan me er niks bij voorstellen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari