Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Manifest SGP: Instroom islam in Nederland inperken

SGP vlag Tweede Kamerwoensdag 01 februari 2017 08:30

De groei van de islam in Nederland moet zoveel mogelijk worden ingeperkt. De SGP presenteerde dinsdagavond een manifest in het EO-programma De Tafel van Tijs. De partij vindt dat niet alle godsdiensten over een kam geschoren moeten worden. Via het immigratiebeleid wil de SGP de groei van de islam afremmen, vertelt lijsttrekker Kees van der Staaij woensdagochtend op Groot Nieuws Radio.

Het manifest wordt gepubliceerd amper een week nadat de Amerikaanse president Donald Trump een inreisverbod afkondigde voor mensen uit zeven islamitische landen. Volgens Van der Staaij geeft Trump veel verwarring en is hij bezig met 'grof geschut'. De SGP-voorman vindt dat je de gevoelens van onveiligheid wel serieus moet nemen. Hij wil een realistische benadering, een 'derde redelijke weg' laten zien naast de populisten, die de grenzen dicht willen, en de politiekcorrecten, die vinden dat je geen kwaad woord mag zeggen over andere godsdiensten.

Van der Staaij wil benadrukken dat niet iedere moslim een terrorist is, maar wel dat de islam een godsdienst is waar geweld behoorlijk stevig in genesteld is. Hij wil dat in het uitnodigingsbeleid van asielzoekers meer gekeken wordt naar mensen die dichter bij de Nederlandse cultuur staan. Dat betekent niet dat er direct onderscheid gemaakt wordt op godsdienst. Iemand die in een islamitisch land kritiek heeft op bepaalde onderdelen van de islam, moet volgens de SGP ook veiligheid kunnen krijgen in Nederland.

Naast een strenger asielbeleid gelooft de SGP ook dat ieder mens een medemens is die we moeten liefhebben. "Iedere moslim in Nededrland moet zich veilig kunnen voelen. Iedereen moet zich gerespecteerd weten in ons land. Maar dat betekent niet dat we onze kop in het zand moeten steken."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari