Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Nieuwe naschoolse opvang in Roemenië

oost europamaandag 06 februari 2017 13:27

De politieke situatie in Roemenië is op z’n zachts gezegd onrustig op het moment. Zo waren er dit weekend opnieuw protesten. Meer dan 200.000 mensen zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering. De protesten gaan gewoon door ondanks het intrekken van een omstreden decreet dat ambtsmisbruik alleen strafbaar zou zijn bij bedragen hoger dan 50.000 euro.

Wat doet de politieke onrust voor de leefomstandigheden van de bevolking van Roemenië? In De Nieuwe Morgen een gesprek met Renny van de Sleen van Zending over Grenzen. Zij zijn een van de hulporganisaties die werkt in onder meer Roemenië. De stichting startte recent met een vierde naschoolse opvang in het land.
En daarnaast is er de Winteractie in heel Oost - Europa. Zending over Grenzen werkt in veel landen waar het politiek onrustig is. Hun werk voor de allerarmsten kan wel doorgaan. Ze helpen mensen die te maken hebben met kou, honger, werkloosheid en onvoldoende kleding. Gezinnen zijn ook instabiel omdat ouders wegtrekken naar het westen voor inkomen.
Daarom is er ook de naschoolse opvang. Dit wordt gedaan om kinderen uit de vicieuze cirkel van armoede te halen. Ze krijgen huiswerkbegeleiding, een warme maaltijd, kleding, schoolmateriaal en het belangrijkste is dat er gesprekken worden gevoerd.

De Winteractie richt zich op mensen die gebrek lijden door de weersomstandigheden. In Oost-Europa is het ijzig koud met temperaturen tot onder de 25 graden. Zo’n veertig mensen zijn al overleden door de koud, meldt van de Sleen. ‘Mensen zitten naast elkaar op bed met een deken om zich heen. Het is binnen net zo koud als buiten. We weten allemaal wat Jezus ons gezegd heeft, we hebben de opdracht om om te zien naar je naasten. Oost-Europa ligt feitelijk om de hoek, wat je daar ziet is schrijnend. Ik zou zeggen: laat je hart spreken.’
Hiermee doelt van de Sleen op ondersteuning van hun werk. Meer informatie daarover is te vinden op: http://www.zendingovergrenzen.nl/
Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari