Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

"Als mannen emoties tonen, ontstaat er bevrijding"

Henk Stoorvogeldinsdag 14 februari 2017 07:55

Als een man zijn emoties toont, zul je zien dat er veel lucht en bevrijding, maar ook intimiteit ontstaat. Dat zegt Henk Stoorvogel, oprichter van mannenbeweging De 4e Musketier. "Als je je hart laat zien, laten andere mensen ook veel meer hun hart zien. Er ontstaat verbinding. Je gaat op een dieper en rijker niveau het leven beleven met de mensen om je heen." De 4e Musketier heeft een programma ontwikkelt waarin de kwetsbaarheid van de man centraal staat.

Stoorvogel denkt dat het veel mannen zou helpen als ze beter leren spreken over hun angsten en over de dingen die hen blij of boos maakt. "Als we daar op een normale manier over spreken, dan geven we de ander de mogelijkheid aan te sluiten op onze vreugde."

Maar juist boosheid kunnen mannen diep wegstoppen, ziet Stoorvogel. "We kunnen er niet over praten, maar kunnen wel exploderen op de meest ongunstige momenten. De mensen die het dicht bij ons staan kunnen we dan het meest beschadigen. We hebben niet geleerd om er op een normale manier over te spreken over de dingen die ons pijn hebben gedaan of waar we boos over zijn."

In het nieuwe programma van De 4e Musketier leren mannen over de spreken over de dingen die diep weggestopt zijn. "Als mannen van zo'n weekend terugkomen, zien we dat ze dat thuis doorzetten. Ze kunnen op een mooie, betere manier hun emoties hanteren. Ze zijn veel kwetsbaarder en daardoor authentieker voor hun omgeving."

Het gesprek met Henk Stoorvogel kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari