Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

De kerk weer met beide benen in de buurt

Umojadinsdag 14 februari 2017 13:30

Tear en Present Nederland presenteren dinsdag het programma Umoja Nederland. Umoja betekent letterlijk saamhorigheid. Het is de bedoeling dat kerken met beide benen in de buurt staan. Met een speciaal programma krijgen kerken handvatten om zich te verbinden aan het dagelijks leven van mensen in de buurt. Daardoor zou zowel de kerk als de omgeving opbloeien.

Dinsdag ging het project van start in Amsterdam. Met het programma willen Tear en Present Nederland dat armoede wordt tegengegaan, dat de presentatie van de kerk in de buurt vergroot wordt en dat het handvatten biedt aan leden van kerken om de buurt te ontmoeten, vertelt directeur Tiemen Zeldenrust van Present Nederland. "Het zit erin dat je met elkaar de Bijbel bestudeert en tot de ontdekking komt dat wat od van ons wil is dat we Hem liefhebben, dat we elkaar liefhebben, maar ook de naaste buiten de kerk liefhebben."

Dat kan concreet gemaakt worden door bijvoorbeeld een opvoedcafé te starten als je in je gemeente veel mensen hebt die verstand hebben van opvoeden. "Dat is een geweldige manier van ontmoeten en dat er ruimte ontstaat om te praten over je drijfveren als christen."

Nando Kok sprak in Sandwich met Tiemen Zeldrust (Present Nederland) en met Derk Tel van de gemeente 'de Kandelaar' in Amersfoort. Deze gemeente doet mee aan het project Umoja. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari