Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Life @ Opwekking JOPW 256 Come Unto Me (ft Mirjam Kerkhof-de Jager)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Life @ Opwekking JOPW 256 Come Unto Me (ft Mirjam Kerkhof-de Jager)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens (non-stop) - Non-stop

Nu speelt

Life @ Opwekking JOPW 256 Come Unto Me (ft Mirjam Kerkhof-de Jager)
Luister

Wat zeggen partijen over medisch-ethische thema's?

esme wiegmanwoensdag 15 februari 2017 08:30

Hoe verhoudt de partij waarop je wil stemmen zich tot medisch-ethische thema's als abortus en euthanasie? De Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) start woensdag een campagne op Twitter waarin ze per thema laten zien hoe politieke partijen hier in staan. Volgens directeur Esmé Wiegman zijn het niet alleen de christelijke partijen die zich uitspreken over deze thema's.

"Als je de beschermwaardigheid van het leven, net als de NPV, heel belangrijk vindt, dan zie je in de tabel die we hebben opgesteld dat de christelijke partijen daar het beste op scoren. Soms zie je bij andere partijen dat ze zich ook uitspreken over bijvoorbeeld een wet over voltooid leven of goede palliatieve zorg."

Alleen de PVV spreekt zich in zijn verkiezingsprogramma helemaal niet uit over medisch-ethische thema's. "Je weet absoluut niet waar je aan toe bent bij de PVV. Ze hebben zich in het verleden uitgesproken over het omlaag brengen van de abortusgrens, maar waar het gaat om fundamentele waarden die daaronder zitten: ik weet het niet", aldus Wiegman.

De NPV start deze campagne omdat het niet vanzelfsprekend is dat christenen op een christelijke partij stemmen, zo merkte Wiegman. Ook worden in de media nu vooral andere thema's belicht. Met de campagne wil de NPV juist medisch-ethische thema's onder de aandacht brengen. "We hopen echt dat mensen zich laten leiden door deze thema's bij het uitbrengen van een stem."

De campagne is te volgen via npvzorg.nl en @npvzorgnl op Twitter.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > februari