Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Limburgse kerken vol met vluchtelingen

kerk turkijemaandag 20 februari 2017 08:30

In Limburg lopen de kerken niet leeg, maar juist vol! Ze krijgen veel bezoek van asielzoekers, meldt de regionale krant de Limburger. Met name de kleinere evangelische en pinkstergemeentes zijn in trek. Sommige bestaan nu voor een derde uit vluchtelingen. Een van die kerken is de Bijbelgemeente Venray. Op het hoogtepunt kwamen er meer dan dertig asielzoekers en barstte de kerk bijna uit haar voegen.

Al anderhalf jaar komen in deze Bijbelgemeente asielzoekers in de diensten. Volgens Siem Stapel, oudste in de gemeente, geeft het een hoop gezellighied. Ze hebben er niet iets speciaals voor gedaan, het liep vrij natuurlijk. Door mond-op-mondreclame kwamen steeds meer asielzoekers naar de kerk, met name mensen uit Iran, Pakistan en Syrië. Leden uit de gemeente organiseren het vervoer van het asielzoekerscentrum naar de kerk.

In het begin zorgde de vertaling voor overlast. Begin vorig jaar werd daarom een vertaalset aangeschaft zodat er simultaan naar het Engels vertaald kon worden.

Ook komen er verzoeken van asielzoekers om gedoopt te worden. In de Bijbelgemeente Venray is tot nu toe 1 vluchteling gedoopt. Iemand die Iraans en Nederlands spreekt organiseert nu ontmoetingsavonden waar over de doop wordt gesproken. De gemeente staat open voor nieuwe dopelingen, maar is er ook bewust van dat er niet gedoopt wordt om politieke redenen.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari