Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Ariënne Zijp op date met boer Olke

ariennezijpmaandag 20 februari 2017 13:30

Maar liefst 3,8 miljoen mensen zagen zondagavond hoe vijf boeren aan het speeddaten waren met hun briefschrijfsters. Ook Groot Nieuws Radio-luisteraar Ariënne Zijp was in de aflevering van Boer Zoekt Vrouw te zien. Zij schreef namelijk een brief aan boer Olke. Haar brief werd gezien en gelezen... en nu zit ze bij de laatste vijf vrouwen waar Olke mee op stap wil.

Ariënne is eens te gast geweest bij Jorieke in Café Grande. En na de actieweek in 2015 kwam ze op de redactie langs om een prachtig gedenkteken te brengen: een glazen plaat met ons logo erin gegraveerd met het citaat 'We gaan door!'

Geheim

Omdat de opnames al even achter de rug zijn, moest Ariënne haar deelname een tijd lang geheim houden. Ze schreef net als 205 andere vrouwen een brief aan Olke, die boer is in Texas. "Ik ben een trouwe fan van het programma. Toen ik de uitzending zag, en ik zag hem, toen dacht ik: die is leuk. Daar moet ik op schrijven", vertelt ze maandagmiddag in Sandwich.

Uiteindelijk werd Ariënne op een late avond door de redactie gebeld dat ze door was naar de volgende ronde. "Dan gaat er van alles door je heen. Je wil graag dat je brief gezien wordt en dat hij het leest. Dat je boodschap gehoord wordt." Hoe was het om hem te ontmoeten? "Hartstikke leuk, ik stond stijf van de zenuwen. Je bent ook maar een mens en onzeker. Het is niet niks, het gaat over je hart. Dan ga je het zoeken in zijn gezichtsuitdrukking, hoe hij je aankijkt of de liefde ook beantwoord wordt."

Boer Olke mocht van de 10 vrouwen slechts 5 vrouwen uitkiezen waar hij nog een keer mee op date gaat. Ook Ariënne werd uitgekozen en is dus aanstaande zondag opnieuw te zien in Boer Zoekt Vrouw.

Het gesprek met Ariënne Zijp kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari