Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Operatie Mobilisatie terug naar missie waar het mee begon

operatiemobilisatiemaandag 27 februari 2017 08:30

Zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie (OM) bestaat 60 jaar. In de Thaise hoofdstad Bangkok werd dat afgelopen week gevierd. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe koers ingezet. Volgens Marcus Spronk, directeur van OM Nederland, is dat teruggaan naar waar het 60 jaar geleden mee begon. "Ons verlangen is om levende en aanstekelijke gemeentes van Jezus volgelingen te zijn onder de minstbereikten."

Volgens Spronk is er een hernieuwde urgentie voor de verkondiging van het evangelie, omdat er twee keer zoveel onbereikte mensen zijn dan zestig jaar geleden, toen OM begon. "Door de afgelopen jaren zijn we steeds meer verschillende dingen gaan doen. Dat zijn geen verkeerde dingen, maar we gaan terug naar de verkondiging van het evangelie. Het werken aan gemeentes onder de minstbereikten." Ook kijkt OM als zoekende organisatie naar hoe ze nieuwe vormen van zending kunnen inzetten.

Bij het viering van het jubileum was ook de 78-jarige George Verwer aanwezig die destijds Operatie Mobilsatie oprichtte. Marcus Spronk: "Hij is zeer gepassioneerd. Hij werd gegrepen door de Heer op zijn zeventiende en is sinds die tidj voluit gegaan. Hij heeft alles gelaten in het leven om de verkondiging van Gods koninkrijk."

Het gesprek met Marcus Spronkkun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari