Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

LEV Naast Je Lopen
Luister

Ophef onder christenen over nieuwe Disney-film

LeFouwoensdag 08 maart 2017 13:30

De nieuwe verfilming van de Disney-klassieker Beauty and the Beast zorgt niet alleen maar voor blijdschap. Onder christenen is ophef ontstaan over het personage LeFou, die het eerste homoseksuele karakter in een Disney-film wordt. Ook Franklin Graham, de zoon van evangelist Billy Graham, waarschuwt tegen de film.

Inmiddels is er een online petitie gestart door christenen tegen Beauty en de Beast. Bijna 110.000 mensen hebben die getekend.

Internetevangelist Wouter van der Toorn heeft juist geen problemen met de film. "Het is een beetje hilarisch. Je hebt een film waarin een soort buffel, een prins verliefd wordt op een schone prinses. En we doen moeilijk over iemand die misschien gay is. Je kunt meer problemen verzinnen dan dat."

Ook zegt Wouter: "Door te ontkennen dat homoseksualiteit bestaat, wil niet zeggen dat het weg is. Het leven zit zo in elkaar. Of je er voor kiest of niet, afwijst of omarmt, het zijn mensen die op de wereld rondlopen en misschien nu ook wel naar Groot Nieuws Radio luisteren."

Hij vindt het een gevaarlijke tendens dat wordt gedacht dat homo's walgelijk zijn, zo vertelde hij woensdagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio. "Een beetje onverzoenlijk allemaal, dat vind ik erg jammer." Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari