Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

NBG werkt samen met Surinaamse collega's

rieuwerdbuitenwerfdonderdag 09 maart 2017 13:30

Tien dagen lang trok Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG), door Suriname om bijbelprojecten te bezoeken. Hij zag met hoeveel toewijding de mensen van het Surinaams Bijbelgenootschap daar in de gevangenissen en in de jungle hun werk doen. Met minder middelen, maar met een groot hart voor de Bijbel, aldus Buitenwerf.

Al vijftig jaar heeft het NBG banden met het Surinaamse Bijbelgenootschap vanwege het feit dat we dezelfde taal spreken. Zo kon er tijdens de reis een Surinaamse editie van de Bijbel in Gewone Taal worden gepresenteerd. Andersom helpt het Surinaams Bijbelgenootschap het Nederlands Bijbelgenootschap door hen beter in contact te laten komen met Surinamers in Nederland.

Buitenwerf bezocht onder meer gevangenissen waar Bijbels worden uitgedeeld aan bijbelstudiegroepen. Hij zag dat gevangenen zich vaak alleen gelaten voelen door familie, dat geldt ook voor mensen in dorpen in de jungle. "De ervaring dat mensen van je houden, heeft een bevrijdende werking. Dat heb ik met eigen ogen kunnen zien", aldus Buitenwerf.

In de jungle zijn projecten dat mensen de Bijbel kunnen horen. "Dat doet iets in zo'n dorp. Ze raken geïnteresseerd in de Bijbel en de bevrijdende boodschap daarvan."

Het gesprek met Rieuwerd Buitenwerf kun je hier terugluisteren.

Foto: Ruben Timman

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari