Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

"Karakter Christus niet zichtbaar in Wilders"

bottenbley christenunievrijdag 10 maart 2017 14:44

Dominee Orlando Bottenbley uit Drachten is een echte lijstduwer: hij staat onderaan de kandidatenlijst van de ChristenUnie. In Sandwich sprak hij vrijdagmiddag de hoop uit dat zijn partij ooit nog eens samen gaat met de SGP. Ook deed hij een oproep aan alle christenen om niet op de PVV of de Partij voor de Dieren te stemmen, maar in ieder geval op een christelijke politieke partij.

"Ik merk dat veel christenen naar de PVV neigen. Maar gelovigen kijken dan te eenzijdig naar de standpunten van die partij. Terwijl in Geert Wilders te weinig van het karakter van Christus zichtbaar wordt" aldus Bottenbley. "Ik doe een appèl op alle gelovigen om op een van de twee partijen die zich echt als christelijk profileren te stemmen."

Bottenbley legt uit waarom hij als nummer 50 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie staat: "Omdat ik daarmee een statement wilde maken naar de gelovigen, dat het van wezenlijk belang is om te gaan stemmen. En in de tweede plaats om aan te geven dat christenen zijn geroepen om mee te bidden en ook daadwerkelijk een daad te verrichten. Om christenleiders binnen de maatschappij een plek te geven."

Het gaat de predikant niet zozeer om het partijprogramma van de ChristenUnie: "Het is vooral belangrijk of iemand in afhankelijkheid van de Here en Zijn woord wil leven. En of iemand zich echt als christen wil profileren in de politiek. "

Het hele gesprek met lijstduwer Orlando Bottenbley is hier te luisteren:

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari