Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Leeland Tears Of The Saints
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Leeland Tears Of The Saints
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Leeland Tears Of The Saints
Luister

Gert-Jan Segers: Vrijheid moet je verdedigen

Gert-Jan Segers (ChristenUnie)maandag 13 maart 2017 08:55

"Ik ben ontzettend voor vrijheid en gelijke behandeling voor iedereen, ook voor de vrijheid van meningsuiting. Maar de grens wordt bereikt waar vrijheid wordt gebruikt om het slechte te doen." Dat zei Gert-Jan Segers, lijsttrekker van de ChristenUnie, maandag in De Nieuwe Morgen. Hij steunt het kabinet in de keuze om geen ruimte te geven aan Turkse ministers om campagne te voeren voor een referendum.

Zo wil Segers geen podium geven aan mensen die een agenda hebben om de vrijheid om zeep te helpen, zo vertelde hij op Groot Nieuws Radio. Turkije heeft volgens de partijleider van de ChristenUnie zo'n agenda: de macht concentereren rond president Erdogan, het vervolgen van minderheden en het opsluiten van journalisten en rechters. "Mocht er nog twijfel over zijn: Turkije hoort niet bij de Europese Unie, dat is nu ontzettend duidelijk."

Islam en evangelie

In Nederland staat de ChristenUnie voor de vrijheid van godsdienst voor iedereen. Botst dat wel eens met uw persoonlijk geloof? "Ja, omdat je ook vrijheid geeft aan iets dat heilloos is. Als ik zeg dat ik geniet van godsdienstvrijheid en daarom evenveel vrijheid geef aan anderen, dan betekent dat je ook vrijheid geeft aan moslims, zolang zij zich aan de wet houden. Maar ik geloof niet dat de islam de weg naar God is. Ik geloof dat islam en evangelie haaks op elkaar staan."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari